Γιατί τα φτηνά ψάρια είναι σούπερ υγιεινά;
Όταν λέμε "υγιεινά ψάρια", σπάνια σκεφτόμαστε τα πιο οικονομικά. Κι όμως, ταπεινά θαλασσινά όπως ο γαύρος, η σαρδέλα και η ρέγγα αποτελούν διατροφικό θησαυρό. Γεμάτα ω-3 λιπαρά, πρωτείνη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, χωρίς υψηλά επίπεδα βαρέων μετάλλων και με προσιτή τιμή, αυτά τα μικρά ψάρια προσφέρουν τεράστια οφέλη στην υγεία μας. Πάμε να δούμε αναλυτικά γιατί αξίζει να τα εντάξεις στη διατροφή σου.Σαρδέλα: το superfood της θάλασσας Η σαρδέλα είναι ίσως το πιο υποτιμημένο superfood. Μια μερίδα (100 γρ.) σε λάδι μάς δίνει: 208 θερμίδες 24,6 γρ. πρωτείνης 11,4 γρ. λιπαρών 0 γρ. υδατανθράκων 307 mg νατρίου Και ταυτόχρονα, μας χαρίζει πλήθος απαραίτητων θρεπτικών: ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο, βιταμίνες A, D, K και σχεδόν όλες του συμπλέγματος B, όπως B12, που ενισχύει τη νευρική λειτουργία.Τι προσφέρει στην υγεία; *Προστατεύει την καρδιά και τα αγγεία *Ενισχύει τον εγκέφαλο και την όραση *Δυναμώνει τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.