Ιτσλί κεφτέ βραστά: τα αρμένικα μιτσουγκόβ μσακεντίγκ
Η οικογένεια του Μιράν Κουρουνλιάν είναι παστουρματζήδες πάππου προς πάππου - ασκούν την τέχνη στην Ελλάδα τουλάχιστον εδώ και τρεις γενιές. Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα σε ένα αρμένικο τραπέζι στο σπίτι τους που κράτησε για ώρες, με πολύ φαγητό και πολλές ιστορίες από χαμένες πατρίδες. Η Μάιντα, η Λούση και η Λιζέτ κάθισαν για ώρες υπομονετικά στην κουζίνα των Κουρουνλιάν και ετοίμασαν περίτεχνες συνταγές, πεποικιλμένες από τις επιρροές, τις ερμηνείες και τις συγχωνεύσεις που προέκυψαν από τους τόπους προέλευσης των προγόνων τους. Η κυρία Λούση μάς εξήγησε ότι τα βραστά ιτσλί κεφτέ, ή αλλιώς μιτσουγκόβ μσακεντίγκ, είναι το πιο δύσκολο από τα αρμένικα φαγητά, γιατί θέλει λεπτοδουλειά, και έτσι οι νοικοκυρές που το φτιάχνουν είναι λίγες. Οι περισσότεροι τα αγοράζουν είτε από μαγείρισσες που ετοιμάζουν στα σπίτια τους μεγάλες ποσότητες και τα διαθέτουν προς πώληση είτε από τα μπαζάρ του Κυανού Σταυρού, όπου τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.