Κατσικάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο
15' προετοιμασία 1 ώρα μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 15' Υλικά Μερίδες: 6 1.500 γρ. κατσικάκι από σπάλα (με το κόκαλο), σε μερίδες 1 κιλό σταμναγκάθι, καθαρισμένο (βρίσκουμε σε μεγάλες λαϊκές και σούπερ μάρκετ και σε κρητικά παντοπωλεία) 100 ml ελαιόλαδο ανθός αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το αυγολέμονο 1 αυγό χυμός από 2 λεμόνιαΔιαδικασία Για να ετοιμάσουμε το κατσικάκι με σταμναγκάθι αυγολέμονο πλένουμε καλά το κρέας, το αφήνουμε να στραγγίξει και το σκουπίζουμε καλά να στεγνώσει.Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όσο γίνεται καλύτερα από όλες τις πλευρές.Αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, κλείνουμε καλά το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 45-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Ιδανικά δεν προσθέτουμε καθόλου νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.Προσθέτουμε μικρές δόσεις, μόνο αν πάει να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.