Κέικ με σταφύλια
Ενα ζουμερό κέικ με τη γεύση του φθινόπωρου: έχει σταφύλια στη ζύμη, έχει σταφύλια και στην επιφάνεια, που πασπαλισμένα με καστανή ζάχαρη καραμελώνουν υπέροχα στον φούρνο. 40' προετοιμασία, 50' ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 30'Υλικά Μερίδες: 8 3 αυγά μεσαίου μεγέθους 180 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 100 ml ελαιόλαδο 100 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό, πλήρες 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου (ή λευκά αμύγδαλα αλεσμένα στον πολυκόφτη σε σκόνη) 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη 300 γρ. ρώγες από σταφύλια χωρίς κουκούτσια (π.χ. σουλτανίνα, Ροζακί κ.ά.), κομμένες στη μέση 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε το κέικ με σταφύλια προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170- 180°C. Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος το εσωτερικό μιας μέτριας, μακρόστενης φόρμας για κέικ.Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πάρα πολύ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.