Κέικ-τούρτα με cremeux λεμονιού και "καμένη" μαρέγκα
1 ώρα και 30' προετοιμασία 1 ώρα ψήσιμο 2 ώρες και 40' αναμονή Σύνολο: 5 ώρες και 10' Υλικά Μερίδες: 8-10 Για το κέικ 500 γρ. αυγά (περίπου 10 αυγά μεσαίου μεγέθους) 700 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική ξύσμα από 1 λεμόνι 350 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 550 γρ. αλεύρι μαλακό 12 γρ. μπέικιν πάουντερ 200 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο για το τσέρκι Για το cremeux λεμονιού 3 γρ. ζελατίνη σε φύλλα (2 φύλλα) 125 ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού, σουρωμένος 150 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 3 αυγά, μεσαίου μεγέθους 1 λοβός βανίλιας (τον χαράσσουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε και παίρνουμε τα σποράκια από το εσωτερικό του) 185 γρ. βούτυρο αγελάδας Για την ελβετική μαρέγκα 130 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 4 μεσαία αυγά) 260 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιούΔιαδικασία Για το Κέικ-τούρτα με cremeux λεμονιού και "καμένη" μαρέγκα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C, στη...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.