Kitschen: το pop asian εστιατόριο του Πειραιά με την παιχνιδιάρικη κουζίνα
Στο λιμάνι του Πειραιά, λίγα μέτρα από τα κρουαζιερόπλοια και τα γραφεία των ναυτιλιακών, ο Δημήτρης Λίεμ έχει χτίσει ένα pop asian "kitsch" σύμπαν, που δεν μοιάζει με τίποτα γύρω του. Ελληνοϊνδονήσιος, μεγαλωμένος εδώ, με εμπειρία στην κουζίνα του Matsuhisa και πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, πήρε ό,τι τον επηρέασε -mainstream ασιατικό, πιο ψαγμένο fine dining, τεχνικές Nobu- και το έκανε δικό του. Η κουζίνα του Kitschen είναι γήινη, χαρούμενη, παιχνιδιάρικη και συνειδητά νόστιμη. Τέσσερα χρόνια μετά, το μαγαζί γεμίζει σχεδόν κάθε μέρα. Ένα-ένα στο χέρι φτιάχνονται τα dumblings με τις διάφορες γεμίσεις.Στον ειδικό ατμομάγειρα, τα dumblings μαγειρεύονται με τρόπο που διατηρεί τη γέμιση ζουμερή και αφράτη. Το Kitschen γεννήθηκε στην καραντίνα. "Δεν δουλεύαμε και βρήκαμε τον χρόνο να το οργανώσουμε σωστά", λέει ο Σπύρος Μινέτος, bartender και συνιδιοκτήτης. Οι δυο τους είναι παντρεμένοι με δύο αδελφές και η σύζυγος του Σπύρου έχει επιμεληθεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.