Κολοκούδι: χόρτα και κολοκυθάκια βραστά με ξεροχύμιση
Newsroom 16.06.2025 • 11:09 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ο αρχιμάγειρας της ταβέρνας Παράγκα στον Απόλλωνα της Ρόδου, Γιάννης Ευθυμίου, μας έδωσε μια παλιά αγροτική συνταγή του νησιού για βραστά χόρτα με κολοκυθάκια, που όμως έχει την ιδιαιτερότητα ότι σερβίρεται με την ξεροχύμιση, δηλαδή με τσιγαρισμένο ξερό κρεμμύδι, μαζί με το λάδι του. Τον χειμώνα το φτιάχνουν με γλυκιά κολοκύθα αντί για κολοκυθάκια.Υλικά Μερίδες: 4 700 γρ. (ζυγισμένα καθαρισμένα) ανάμεικτα γλυκόχορτα, π.χ. βλίτα, σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα, χοντροκομμένα 1 κιλό μικρά, τρυφερά κολοκυθάκια, ολόκληρα 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 150 ml ελαιόλαδο αλάτι ΔιαδικασίαΓια να ετοιμάσουμε την σαλάτα με χόρτα και κολοκυθάκια βραστά με ξεροχύμιση βάζουμε να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε όλα μαζί τα χόρτα.Τα ζεματίζουμε για 5-6 λεπτά, μετρώντας τον χρόνο από τη στιγμή που θα ξαναπάρει βράση το νερό.Θέλουμε να μείνουν τραγανά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.