πριν από  9 ώρες 24 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Γιάννης Κούμανης 08.06.2025 • 10:19 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Οι κολοκυθοκορφάδες είναι οι άκρες από τους νεαρούς, τρυφερούς βλαστούς της κολοκυθιάς. Οι καλλιεργητές τις κόβουν, μαζί με τρυφερά φύλλα, για να βοηθήσουν το φυτό να αναπτυχθεί. Συνήθως καταναλώνονται ωμές ή τσιγαριαστές. Τη συνταγή μάς προτείνει ο σεφ του εστιατορίου Βερσαλλίες στην Καλαμάτα, Γιάννης Κούμανης, ο οποίος τη σερβίρει και στο εστιατόριο και είναι πιάτο που χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Παραδοσιακό της Μεσσηνίας, απλώς ο σεφ προσθέτει επιπλέον διαλεχτά υλικά. Τις κορφάδες μπορούμε να τις παραγγείλουμε από έμπιστο παραγωγό της λαϊκής (ιδανικά ζητάμε από κόκκινη κολοκύθα που είναι μεγαλύτερες) αλλά αν δεν βρούμε ετοιμάζουμε το πιάτο με κολοκυθοανθούς. Κι ένα μυστικό: οι ανθοί μπαίνουν στο τέλος του μαγειρέματος. Αν θέλουμε να κρατήσουν το πορτοκαλί, έντονο χρώμα τους, δεν τους κόβουμε, τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα ολόκληρους. 40' προετοιμασία 35' μαγείρεμα Σύνολο: 1...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation