πριν από  5 ώρες 18 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μια λιτή, ανάλαφρη σάλτσα είναι το λαδολέμονο, που ανεβάζει την οξύτητα των παρασκευών στις οποίες το χρησιμοποιούμε και άρα την ικανότητα της γλώσσας να ανιχνεύει τις διαφορετικές αρωματικές και γευστικές αποχρώσεις. Στο λαδολέμονο ισορροπούν δύο υλικά που φαινομενικά έχουν εντελώς διαφορετικές γευστικές ποιότητες: Από τη μια, το ελαιόλαδο δίνει βάθος και μια πικάντικη γλύκα στη σάλτσα, μια ανεπαίσθητη πίκρα και κάτι το φρουτώδες. Από την άλλη, το λεμόνι χαρίζει μια ζωηρή οξύτητα και σπιρτάδα. Δεν είναι μόνο οι σαλάτες που "επωφελούνται" από το απλούστατο αυτό ελληνικό ντρέσινγκ: ψητά ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά και κρεατικά, πατατοσαλάτες, σαλάτες και σούπες οσπρίων, βραστά λαχανικά, ριζότι, ζυμαρικά, είναι δεκάδες τα ωμά τρόφιμα και τα φαγητά που αποκτούν αιχμή, γεύση και άρωμα με λίγες μόνο κουταλιές από ένα απλό λαδολέμονο. Η σημασία του καλού λαδιού Η γεύση του ελαιολάδου είναι καθοριστική για τη γεύση του λαδολέμονου...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation