Λαδολέμονο: όλα τα μυστικά για την κορυφαία σάλτσα της ελληνικής κουζίνας
Μια λιτή, ανάλαφρη σάλτσα είναι το λαδολέμονο, που ανεβάζει την οξύτητα των παρασκευών στις οποίες το χρησιμοποιούμε και άρα την ικανότητα της γλώσσας να ανιχνεύει τις διαφορετικές αρωματικές και γευστικές αποχρώσεις. Στο λαδολέμονο ισορροπούν δύο υλικά που φαινομενικά έχουν εντελώς διαφορετικές γευστικές ποιότητες: Από τη μια, το ελαιόλαδο δίνει βάθος και μια πικάντικη γλύκα στη σάλτσα, μια ανεπαίσθητη πίκρα και κάτι το φρουτώδες. Από την άλλη, το λεμόνι χαρίζει μια ζωηρή οξύτητα και σπιρτάδα. Δεν είναι μόνο οι σαλάτες που "επωφελούνται" από το απλούστατο αυτό ελληνικό ντρέσινγκ: ψητά ψάρια και θαλασσινά, πουλερικά και κρεατικά, πατατοσαλάτες, σαλάτες και σούπες οσπρίων, βραστά λαχανικά, ριζότι, ζυμαρικά, είναι δεκάδες τα ωμά τρόφιμα και τα φαγητά που αποκτούν αιχμή, γεύση και άρωμα με λίγες μόνο κουταλιές από ένα απλό λαδολέμονο. Η σημασία του καλού λαδιού Η γεύση του ελαιολάδου είναι καθοριστική για τη γεύση του λαδολέμονου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.