πριν από  12 ώρες 30 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μερίδες: 8 800 γρ. αλεύρι σκληρό 3 αυγά 1½ κουτ. γλυκού αλάτι περίπου 450 ml νερό 100-150 γρ. αλεύρι μαλακό, για το άνοιγμα του φύλλου 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό γιαούρτι ή ζάχαρηΔιαδικασία Για να φτιάξουμε μακαρίνα με φρέσκο βούτυρο, αρχικά βάζουμε, στον κάδο του μίξερ, το σκληρό αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και το νερό.Στη συνέχεια, τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή, αλλά λεία.Τη χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσα.Πασπαλίζουμε με το μαλακό αλεύρι την επιφάνεια εργασίας.Με πλάστη-βέργα ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό στρογγυλό φύλλο με πάχος 1-2 χιλιοστά.Απλώνουμε σε καθαρά βαμβακερά πανιά (π.χ. σε ένα σεντόνι απλωμένο στο τραπέζι) και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, για να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία των φύλλων.Μεταφέρουμε ένα ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.Με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια (ή με ροδάκι πίτσας) κόβουμε λεπτές λωρίδες σαν χυλοπίτες.Εναλλακτικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation