Μακαρίνα με φρέσκο βούτυρο
Μερίδες: 8 800 γρ. αλεύρι σκληρό 3 αυγά 1½ κουτ. γλυκού αλάτι περίπου 450 ml νερό 100-150 γρ. αλεύρι μαλακό, για το άνοιγμα του φύλλου 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό γιαούρτι ή ζάχαρηΔιαδικασία Για να φτιάξουμε μακαρίνα με φρέσκο βούτυρο, αρχικά βάζουμε, στον κάδο του μίξερ, το σκληρό αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και το νερό.Στη συνέχεια, τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σχετικά σφιχτή, αλλά λεία.Τη χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσα.Πασπαλίζουμε με το μαλακό αλεύρι την επιφάνεια εργασίας.Με πλάστη-βέργα ανοίγουμε κάθε μπαλίτσα σε λεπτό στρογγυλό φύλλο με πάχος 1-2 χιλιοστά.Απλώνουμε σε καθαρά βαμβακερά πανιά (π.χ. σε ένα σεντόνι απλωμένο στο τραπέζι) και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά, για να απορροφηθεί η περισσότερη υγρασία των φύλλων.Μεταφέρουμε ένα ένα φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια.Με ένα μαχαίρι χωρίς δόντια (ή με ροδάκι πίτσας) κόβουμε λεπτές λωρίδες σαν χυλοπίτες.Εναλλακτικά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.