Μελιτζάνες Ιμάμ Μπαϊλντί: Παράδοση και Γεύση στη νιοστή
Το "ιμάμ μπαϊλντί" είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της μεσογειακής και μικρασιατικής κουζίνας. Το όνομά του σημαίνει "ο ιμάμης λιποθύμησε", προφανώς από την απόλαυση ή την ποσότητα του λαδιού! Πρόκειται για μελιτζάνες γεμιστές με ένα πλούσιο μείγμα από κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτα και μυρωδικά, που ψήνονται στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσουν. Ένα χορτοφαγικό πιάτο με έντονη γεύση και αρώματα Ανατολής, ιδανικό για καλοκαιρινά τραπέζια.Υλικά (για 4 άτομα): 4 μελιτζάνες φλάσκες 4 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 4 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 1 κονσέρβα ντομάτα) 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (και επιπλέον για το ψήσιμο) 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή μπαχάρι για επιπλέον άρωμα Εκτέλεση: Ετοιμασία των μελιτζανών: Πλένετε τις μελιτζάνες και κόψτε ένα μικρό κομμάτι από το κοτσάνι χωρίς να τις...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.