Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι (baba ghanoush)
Ιδανικά τις μελιτζάνες θα τις ψήσουμε στα κάρβουνα, για έντονα καπνιστή νοστιμιά, ή μία μία στη φλόγα γκαζιού, υπολογίζοντας όμως ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος από ό,τι στο γκριλ. 10' προετοιμασία, 20' ψήσιμο, 10' αναμονή Σύνολο: 40'Υλικά Μερίδες: 4 3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, ολόκληρες 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο 2 σκελίδες σκόρδο 100 ml ελαιόλαδο χυμός από 1 λεμόνι 3 κουτ. σούπας ταχίνι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το σερβίρισμα λίγο μπούκοβο, καυτερό ή γλυκό λίγη καπνιστή πάπρικα φυλλαράκια μαϊντανού ελαιόλαδο, κατά βούλησηΔιαδικασίαΓια το baba ghanoush (μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι), ξεκινάμε προθερμαίνοντας το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.Τρυπάμε τις μελιτζάνες με τη μύτη ενός μαχαιριού σε διάφορα σημεία, τις βάζουμε σε μια σχάρα και την τοποθετούμε σε ψηλό ράφι του φούρνου.Τις ψήνουμε για 15-20 λεπτά, γυρίζοντάς τες τακτικά, μέχρι η φλούδα τους να μαυρίσει και να καψαλιστεί κατά τόπους.Τις βγάζουμε και όσο είναι ακόμη ζεστές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.