Μπακαλιάρος με αγκινάρες από τη Λευκίμμη
Μαρίνα Μπέσκα 01.05.2025 • 10:04 Κοινοποίηση 0 Σχόλια "Αυτή η συνταγή είναι από τα Λεύκη (Λευκίμμη) και το έχουν παράδοση των Βαγιώνε. Τότε που υπάρχουν άφθονες αγκινάρες στους κήπους. Την πατάτα τη βάζουν κυρίως για το χύλωμα και για να γίνεται το φαγητό χορταστικό", λέει η Μαρίνα Μπέσκα, εκ καταγωγής Ηπειρώτισσα, μεγαλωμένη στην Κέρκυρα, από το ξακουστό Ταβερνάκι της Μαρίνας, που λειτουργεί από το 2003 στο κέντρο της παλιάς πόλης της Κέρκυρας, κοντά στο Ενετικό Φρούριο. 30' προετοιμασία 35' μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 5'Υλικά Μερίδες: 2-3 2 φιλέτα μπακαλιάρου, περίπου 300 γρ. το καθένα 12 αγκινάρες καθαρισμένες (κόβουμε το κοτσάνι, αφαιρούμε όλα τα φύλλα από τις αγκινάρες και καθαρίζουμε περιμετρικά τις "κούπες", τις καρδιές, με ένα μαχαιράκι - με ένα κουτάλι βγάζουμε τον "μαλλιαρό" πυρήνα από την καρδιά τους. Τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε μπολ με λεμονόνερο για να μη μαυρίσουν) 20 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθος...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.