Οι τροφές που καλύπτουν τις ανάγκες μας σε σίδηρο
Ο σίδηρος είναι ένα από τα πιο βασικά ιχνοστοιχεία για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Συμμετέχει στην παραγωγή της αιμοσφαιρίνης, δηλαδή της πρωτείνης που μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα, ενώ είναι απαραίτητος και για την ενέργεια, τη συγκέντρωση και την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού. Όταν τα επίπεδά του πέφτουν, εμφανίζονται συμπτώματα όπως κόπωση, αδυναμία, τριχόπτωση, χλωμάδα ή δυσκολία στη συγκέντρωση - σημάδια που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και για την πιθανότητα αναιμίας. Η έλλειψη σιδήρου είναι ιδιαίτερα συχνή στις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, στους εφήβους και στους ανθρώπους που ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.Οι πιο πλούσιες τροφές σε σίδηρο Ο σίδηρος που προέρχεται από τις ζωικές τροφές -ο λεγόμενος αιμικός σίδηρος- απορροφάται πιο εύκολα από τον οργανισμό. Πρωταγωνιστής εδώ είναι το κόκκινο κρέας, κυρίως το μοσχάρι και το αρνί, με το συκώτι να κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα. Σημαντικές ποσότητες...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.