Πανακότα: 10 συνταγές για το δροσερό, βελούδινο ιταλικό γλυκό
Newsroom 09.06.2025 • 15:25 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Ακόμη και όταν έχεις φάει παραπάνω από όσο πρέπει, υπάρχει χώρος για μια πανακότα. Βελούδινη, τρεμουλιαστή, φίνα. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το, ας το πούμε έτσι, χαμηλών τόνων επιδόρπιο που γεννήθηκε στο Πιεμόντε κατέκτησε τον κόσμο. Δροσερή και ανάλαφρη, η panna cotta, όπως γράφεται στα ιταλικά (σημαίνει "μαγειρεμένη κρέμα"), είναι από τα εμβληματικά γλυκά της γειτονικής χώρας, διαχρονικά αγαπημένη, και τέλεια για αυτή την εποχή. Ψάχνοντας τις ρίζες του γλυκού πέφτει κανείς μπροστά σε διάφορες ιστορίες για την γέννησή του, αλλά το τοπίο είναι σχετικά θολό. Πολλοί την τοποθετούν στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η χρήση της ζελατίνης άρχισε να διαδίδεται στην ευρωπαϊκή μαγειρική. Ο Ettore Songia, σεφ στο εστιατόριο I Tre Citroni, ήταν μάλλον ο πρώτος που πρόσθεσε πανακότα στο μενού του τη δεκαετία του 1960. 40 χρόνια μετά, το 2001, το ιταλικό Υπουργείο Γεωργίας αναγνώρισε επίσημα την...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.