Πανακότα με γιαούρτι και φράουλες
Newsroom 15.06.2025 • 22:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια 40' προετοιμασία 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 40'Υλικά Μερίδες: 4-6 75 γρ. μέλι + λίγο για το σερβίρισμα 2 φύλλα ζελατίνης (περίπου 3,5 γρ. συνολικά) 150 ml φρέσκο γάλα πλήρες 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 125 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας 200 γρ. φράουλες, σε λεπτές φέτες 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη λίγα φύλλα μέντας (για το σερβίρισμα) Διαδικασία Για να ετοιμάσουμε την πανακότα με γιαούρτι και φράουλες σε ένα μπολάκι μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει σαν καραμέλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε στο μέλι το γάλα και την κρέμα γάλακτος, ξαναβάζουμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματίσουν μια λεία κρέμα.Στραγγίζουμε τις ζελατίνες με...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.