Παπουτσάκια αρμένικα, με μελιτζάνα, τυρί και παστουρμά
Η οικογένεια του Μιράν Κουρουνλιάν είναι παστουρματζήδες πάππου προς πάππου - ασκούν την τέχνη στην Ελλάδα τουλάχιστον εδώ και τρεις γενιές. Είχαμε την ευκαιρία να τους γνωρίσουμε καλύτερα σε ένα αρμένικο τραπέζι στο σπίτι τους που κράτησε για ώρες, με πολύ φαγητό και πολλές ιστορίες από χαμένες πατρίδες. Η Μάιντα, η Λούση και η Λιζέτ κάθισαν για ώρες υπομονετικά στην κουζίνα των Κουρουνλιάν και ετοίμασαν περίτεχνες συνταγές, πεποικιλμένες από τις επιρροές, τις ερμηνείες και τις συγχωνεύσεις που προέκυψαν από τους τόπους προέλευσης των προγόνων τους. Ανάμεσα σε αυτά που μας έφτιαξαν, και αυτά τα παπουτσάκια. 15' προετοιμασία 35' ψήσιμο Σύνολο: 50' Υλικά Μερίδες: 6 ως μεζές 3 μεγάλες μελιτζάνες αργίτικες 300 γρ. διάφορα κίτρινα τυριά, τριμμένα, όπως κασέρι, ρεγκάτο κ.ά. 2 αυγά 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδας 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 6 λεπτές φέτες παστουρμάς Διαδικασία Για να ετοιμάσουμε τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα







Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.