Πατσαβουρόπιτα με κρέμα και φράουλες ή σμέουρα, βήμα βήμα
Newsroom 08.05.2025 • 11:20 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Δείτε πώς φτιάχνουμε πατσαβουρόπιτα με κρέμα και φράουλες ή σμέουρα βήμα βήμα (Δείτε τη δοσολογία των υλικών της συνταγής και την εκτέλεση συνοπτικά προς το τέλος του άρθρου) Για να φτιάξουμε τη πατσαβουρόπιτα με κρέμα και σμέουρα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Ετοιμάζουμε τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 x 20 εκ. Παίρνουμε ένα φύλλο και το σουρώνουμε σαν βεντάλια. Τοποθετούμε το σουρωμένο φύλλο στο ταψί, άκρη άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, τοποθετώντας τα στο ταψί το ένα μετά το άλλο, αλλά όχι πολύ σφιχτά, μέχρι να καλυφθεί όλο. Αλείφουμε την επιφάνεια των φύλλων με βούτυρο, μπαίνοντας και στις πτυχώσεις όσο μπορούμε καλύτερα. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τον κρόκο, τη ζάχαρη και τη βανιλίνη με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.