πριν από  19 ώρες 53 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


"Διάφορα υλικά μπαίνουν στη σειρά, μαγειρεύονται μαζί και αλληλοσυμπληρώνονται, ποτίζοντας με γεύσεις κι αρώματα το ένα το άλλο. Είναι ένας τρόπος μαγειρέματος καθαρά ελληνικός. Το όνομά του παραπέμπει στο πλακέ σχήμα του φαγητού, που τοποθετείται σε στρώσεις σε ρηχά σκεύη. Δεν ανακατεύεται. Αυτό που το προσδιορίζει είναι αυτή η τάξη", μας λέει για το πλακί η δρ. Αικατερίνη Πολυμέρου - Καμηλάκη, ομότιμη ερευνήτρια, τ. διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών. Κάθε λογής ψάρια στρώνονται σε ταψί ή σε κάποια χαμηλή κατσαρόλα, μαζί με διάφορα ζαρζαβατικά ή χόρτα της εποχής - αυτό τον καιρό έχουν για παρέα τους καλοκαιρινές ντομάτες, όλο γλύκα, κολοκυθάκια και πατάτες, κομμένα σε λεπτές φετούλες ή σε ροδέλες, πιπεριές, μπάμιες, βλίτα και πάει λέγοντας-, διάφορα μυρωδικά και κάποιες φορές και μπαχαρικά. Μαγειρεμένα στη σάλτσα, γίνονται ζουμερά και νόστιμα. Το καλό με το πλακί είναι ότι μπορεί να...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation