Pule: Από τι φτιάχνεται το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο - 1.000 ευρώ/κιλό!
Το τυρί pule κατέχει τον τίτλο του πιο ακριβού στον κόσμο, αλλά η τιμή του δεν είναι το μόνο πράγμα που το κάνει να ξεχωρίζει: το γάλα από το οποίο παρασκευάζεται είναι που εκπλήσσει πολλούς. Παρασκευάζεται στη Σερβία με μια σπάνια και απαιτητική σε εργασία μέθοδο. Έτσι, αυτό το τυρί δεν είναι απλώς μια γαστρονομική καινοτομία αλλά μια διατροφική και γεωργική σπανιότητα. Αυτό το άρθρο περιγράφει τι είναι το τυρί pule, από τι παρασκευάζεται, γιατί είναι τόσο ακριβό και πώς συγκρίνεται με πιο γνωστά γαλακτοκομικά προϊόντα όσον αφορά τη διατροφική του αξία.Από τι παρασκευάζεται το τυρί pule; Το τυρί pule παρασκευάζεται από γάλα γαϊδούρας, ένα είδος που προέρχεται από το Ειδικό Φυσικό Καταφύγιο Zasavica της Σερβίας. Σε αντίθεση με τα κοινά τυριά που παρασκευάζονται από αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το τυρί pule χρησιμοποιεί γάλα γαϊδούρας, το οποίο έχει μοναδικές ιδιότητες και είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να το προμηθευτεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.