πριν από  1 ημέρα 16 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο βασιλιάς των μυρωδικών είναι ο βασιλικός. Βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι τώρα το καλοκαίρι και αρωματίζει μαγικά τα φαγητά μας. Πέρα από το να πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα μας μερικά φρέσκα φυλλαράκια όλο δροσιά, και να χτυπήσουμε στο γουδί ή στο μούλτι ωραιότατα πέστο, μπορούμε και να φτιάξουμε ελαιόλαδο και βούτυρο με τη σαγηνευτική μυρωδιά του. Για συνταγές όπου απαιτούνται μεγάλες ποσότητες (200 ή 300 γρ.) είναι προτιμότερο να αγοράσουμε από φυτώριο μία ή δύο μεγάλες, φουντωτές γλάστρες με πλήρως ανεπτυγμένο βασιλικό - συμφέρει και από πρακτικής και από οικονομικής άποψης. Πού χρησιμοποιούμε το λάδιΠαντού! Συνήθως αρκεί 1 κουταλάκι γλυκού, που ρίχνουμε την ώρα του σερβιρίσματος, χωρίς να ξεπαγώσουμε το αρωματικό λάδι. Αν θέλουμε ακόμη πιο έντονο άρωμα, κάτι σαν αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου: θα έχουμε μικρότερη ποσότητα, αλλά αρκούν μόνο 1-2 σταγόνες.Σε σαλάτες πράσινες και βραστά λαχανικά.Σε όποιο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation