Πώς φτιάχνουμε λάδι και βούτυρο βασιλικού και πού τα χρησιμοποιούμε
Ο βασιλιάς των μυρωδικών είναι ο βασιλικός. Βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι τώρα το καλοκαίρι και αρωματίζει μαγικά τα φαγητά μας. Πέρα από το να πασπαλίσουμε τη μακαρονάδα μας μερικά φρέσκα φυλλαράκια όλο δροσιά, και να χτυπήσουμε στο γουδί ή στο μούλτι ωραιότατα πέστο, μπορούμε και να φτιάξουμε ελαιόλαδο και βούτυρο με τη σαγηνευτική μυρωδιά του. Για συνταγές όπου απαιτούνται μεγάλες ποσότητες (200 ή 300 γρ.) είναι προτιμότερο να αγοράσουμε από φυτώριο μία ή δύο μεγάλες, φουντωτές γλάστρες με πλήρως ανεπτυγμένο βασιλικό - συμφέρει και από πρακτικής και από οικονομικής άποψης. Πού χρησιμοποιούμε το λάδιΠαντού! Συνήθως αρκεί 1 κουταλάκι γλυκού, που ρίχνουμε την ώρα του σερβιρίσματος, χωρίς να ξεπαγώσουμε το αρωματικό λάδι. Αν θέλουμε ακόμη πιο έντονο άρωμα, κάτι σαν αιθέριο έλαιο, χρησιμοποιούμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου: θα έχουμε μικρότερη ποσότητα, αλλά αρκούν μόνο 1-2 σταγόνες.Σε σαλάτες πράσινες και βραστά λαχανικά.Σε όποιο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.