Ρυζόγαλο με κόκκινο κρασί και κανελογαρίφαλα
45' προετοιμασία 2 ώρες αναμονή Σύνολο: 2 ώρες και 45' Υλικά Μερίδες: 6100 γρ. ρύζι γλασέ100 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες10 γρ. κορν φλάουρελάχιστο αλάτι1 ξύλο κανέλας2-3 καρφάκια γαρίφαλο1 λωρίδα από φλούδα πορτοκαλιού περίπου 8 εκ.200 ml κόκκινο ημίγλυκο κρασίΔιαδικασία Για να ετοιμάσουμε το ρυζόγαλο με κόκκινο κρασί και κανελογαρίφαλα, ξεπλένουμε καλά το ρύζι σε ψιλή σήτα, κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, μέχρι να απομακρυνθεί το περιττό άμυλο και το νερό να τρέχει διαυγές. Το στραγγίζουμε.Κρατάμε κατά μέρος 2 κουτ. σούπας από τη ζάχαρη και ρίχνουμε την υπόλοιπη σε μια κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το κορν φλάουρ, το στραγγισμένο ρύζι, ελάχιστο αλάτι, την κανέλα, τα γαρίφαλα και τη φλούδα πορτοκαλιού.Ζεσταίνουμε τα υλικά σε σχετικά δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να κοχλάζουν.Χαμηλώνουμε καλά τη φωτιά για σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά, μέχρι να μαλακώσει καλά το ρύζι και να δέσει...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.