Σαλάτα με αμπελοβλάσταρα
Τα αμπελοβλάσταρα είναι οι πρώτοι τρυφεροί βλαστοί από κάθε είδος αμπελιού, μαζί με τα νιόβγαλτα και εξίσου τρυφερά, μικρά φυλλαράκια τους, που συνήθως έχουν χρώμα είτε πολύ ανοιχτό πράσινο είτε μπρονζέ (κάτι ανάλογο με τους κρητικούς αροδαμούς). Η νοστιμιά τους είναι μνημειώδης και, για να την κρατήσουν όλο τον χρόνο, την κάνουν και τουρσί. Αν έχουν μεγάλα φύλλα, τα αφαιρούμε. Μπορούμε να τα παραγγείλουμε από καλλιεργητή-παραγωγό της λαϊκής, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι το αμπέλι είναι αράντιστο. 20' προετοιμασία, 1 ώρα μαγείρεμα, Σύνολο: 1 ώρα και 20' Υλικά Μερίδες: 6 1 κιλό αμπελοβλάσταρα 1 λίτρο ξίδι λευκό, για το βράσιμο (βλ. διαδικασία) 1 κουτ. σούπας χοντρό αλάτι ξύσμα από 1 λεμόνι 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου Για το ντρέσινγκ 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 150 ml ελαιόλαδο χυμός από 1 λεμόνι 1/3 κουτ. γλυκού καστανή ζάχαρη 40-50 ml ξίδι βαλσαμικό ή JerezΔιαδικασίαΓια να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.