πριν από  6 ώρες 20 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Με επιλεγμένα ένα προς ένα μερικά από τα πιο διαλεχτά κυκλαδίτικα προϊόντα, ο Γιάννης Γαβαλάς του βραβευμένου εστιατορίου Αρακλειά, στο ομώνυμο νησί των Μικρών Κυκλάδων. Υλικά Μερίδες: 2Για τη σαλάτα 15 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 2 παξιμάδια εφτάζυμα, σπασμένα σε κομμάτια-μπουκιές 100 γρ. ξινομυζήθρα 4 φέτες λούζα Μυκόνου 3-4 κλωνάρια κρίταμο τουρσί 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης 30 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τη σάλτσα με οξύμελι 300 ml λευκό ξηρό κρασί 3 κουτ. σούπας πετιμέζι 70 ml ξίδι κόκκινο ή λευκό 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο αλάτιΔιαδικασία Σάλτσα με οξύμελιΓια να ετοιμάσουμε την σαλάτα με κυκλαδίτικα καλούδια και οξύμελι (δημιουργική συνταγή) σε βαθύ μπολ (ή σε κανάτα) ρίχνουμε το κρασί, το πετιμέζι, το ξίδι, λίγο αλάτι και το μέλι και χτυπάμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα. Εναλλακτικά, τα χτυπάμε σε πολυκόφτη.Κρατάμε για τη σαλάτα 60 ml και φυλάσσουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation