Σαλατούρι
Μιχάλης Ζευγουλάς 18.06.2025 • 08:15 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Παραδοσιακά φτιάχνεται με βάτο (είδος σαλαχιού) ή καλκάνι ή ρίνα, όλα τους με χόνδρους αντί για κόκαλα, για να βγαίνει εύκολα το ψαχνό, καθώς πρόκειται για γρήγορη σαλάτα-μεζέ που δεν θέλει ταλαιπωρία. Ωστόσο, επειδή το καλκάνι και η ρίνα είναι απειλούμενα είδη στις ελληνικές θάλασσες, προτιμήστε τον βάτο ή ένα λευκό ψάρι με λίγα κόκαλα. Ζητήστε από τον ψαρομανάβη να αφαιρέσει το δέρμα, γιατί είναι μια κάπως δύσκολη διαδικασία. Συνήθως στην Πάρο προτιμούν το φρέσκο κρεμμυδάκι, στη Νάξο το ξερό. Η επιλογή είναι δική μας, αλλά η εποχή είναι ιδανική για αρωματικό φρέσκο κρεμμυδάκι. 10' προετοιμασία 20' μαγείρεμα Σύνολο: 30' Υλικά Μερίδες: 4 1.500 γρ. βάτοι (ή άλλο λευκόσαρκο ψάρι με λίγα κόκαλα), καθαρισμένοι από το δέρμα (600-700 γρ. ψαχνού) 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή (προαιρετικά) 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το πράσινο μέρος, πολύ λεπτοκομμένα τα φύλλα από 1 μικρό μάτσο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.