Σερνέκ, ένα τυρογλυκό από το Λβιβ
Παραδοσιακά, φτιάχνεται με αγελαδινό ξινόγαλα που πήζει εύκολα σε τυρί, αλλά, αν θέλετε να αποφύγετε τη διαδικασία, χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε φρέσκο, ανάλατο λευκό τυρί, όπως τυρί κρέμα, κότατζ, ανθότυρο/μυζήθρα, ρικότα. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα σταφίδες, μουσκεμένες σε βότκα ή κονιάκ. Σερβίρεται συνήθως ζεστό ή χλιαρό, μαζί με μαρμελάδα από φρούτα του δάσους. 1 ώρα προετοιμασία, 35' ψήσιμο, 8 ώρες αναμονή Σύνολο: 9 ώρες και 35'Υλικά Μερίδες: 8-10 Φρέσκο τυρί (για 1 κιλό) 4 λίτρα ξινόγαλα καλής ποιότητας 2 κουτ. σούπας ξινόκρεμα (βρίσκουμε στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ μάρκετ) Syrnyk 1 κιλό φρέσκο τυρί που ετοιμάσαμε 8 αυγά 200 γρ. ζάχαρη 1 βανιλίνη 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου 3 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ 1 κουτ. γλυκού αλάτιΔιαδικασίαΓια το σερνέκ του Λβιβ, ξεκινάμε με το φρέσκο τυρί, αρχικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ξινόγαλα και την ξινόκρεμα και ανακατεύουμε με σύρμα για να...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.