πριν από  1 ώρα 47 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η ιδέα του κορμού είναι απλή. Ένα λεπτό παντεσπάνι, που όσο είναι ζεστό το τυλίγουμε σε ρολό για να διατηρήσει την ευλυγισία του και που στη συνέχεια το γεμίζουμε με κρέμα, συνήθως κάποιας μορφής σαντιγί ανακατεμένη με μια κρέμα όπως εδώ, του κάστανου. Είναι ένα από τα πιο εύκολα γιορτινά γλυκά και, χάρη στις αναρίθμητες παραλλαγές του, ιδιαίτερα στη γέμιση, είναι ιδανικό για όλα τα γούστα. Υλικά Κομμάτια: 8-10Για το παντεσπάνι 5 μεγάλα αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 125 γρ. ζάχαρη 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 25 γρ. κακάο ελάχιστο αλάτι 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 5-6 κουτ. σούπας κονιάκ Για την επικάλυψη 160 γρ. κουβερτούρα με 70% κακάο 180 γρ. ζάχαρη άχνη + λίγη επιπλέον, για το πασπάλισμα 180 γρ. βούτυρο αγελαδινό, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίουΓια τη γέμιση 150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 200 γρ. γλυκιά κρέμα κάστανου (στο γυάλινο βαζάκι)ΔιαδικασίαΠαντεσπάνιΓια να φτιάξουμε σοκολατένιο κορμό με...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness

      Palo presentation