Τερίνα με κυνήγι - Μια πλούσια παραδοσιακή συνταγή
Αν αγαπάς τα πιάτα που θυμίζουν παλιές γεύσεις και παραδοσιακή κουζίνα, τότε αυτή η τερίνα με κυνήγι είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Ένα εκλεκτό μείγμα από διάφορα κρέατα, συκωτάκια και αρωματικά βότανα, που συνδυάζονται σε στρώσεις και ψήνονται αργά στο φούρνο μέχρι να δέσουν σε ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα.Υλικά Για το κυνήγι (συνολικά περίπου 1 κιλό):Στήθη από φασιανό (κατά προτίμηση κρεμασμένα για 5 μέρες)Στήθη από περιστέριΣτήθη πάπιας ή άλλου πουλιού του βουνούΣέλα και μπούτι λαγού ή κουνελιού, χωρίς κόκκαλοΦιλετάκια από ελάφι (από το πόδι ή το φιλέτο)Λάδι ή λίπος για το τηγάνισμα Για τον κιμά (forcemeat):500 γρ. λουκάνικο (κιμάς λουκάνικου)Τα συκωτάκια από όλα τα κυνήγια, ψιλοκομμένα2 χούφτες ψίχα ψωμιού1 αυγό3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένοΜερικά κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)5-6 μούρα αρκεύθου (κοπανισμένα σε γουδί)2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένεςΜια "πιτσιλιά" μπράντιΜια "πιτσιλιά" κόκκινο κρασίΑλάτι και πιπέρι Για την επένδυση:300...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.