Το αυθεντικό ταμπουλέ
Η συνταγή χρειάζεται πλιγούρι ψιλό που μαλακώνει με μούλιασμα σε κάποιο υγρό, συνήθως χυμό λεμονιού, αλλά και σε χυμούς άλλων υλικών. Τα μυρωδικά που προστίθενται στο υγρό θα αρωματίσουν τέλεια το πλιγούρι όσο μαλακώνει. Πέρα από την κλασική εκδοχή εδώ έχουμε μια ακόμη, ενισχυμένη με καλοκαιρινά λαχανικά - πιπεριές Φλωρίνης και κολοκυθάκια. 40' προετοιμασία 4 ώρες αναμονή Σύνολο: 4 ώρες και 40'Υλικά Μερίδες: 4 30 γρ. πλιγούρι, απαραιτήτως ψιλό 50 ml χυμός λεμονιού τα φύλλα από 2 μεγάλα μάτσα μαϊντανό, ψιλοκομμένα 4 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια, κομμένες σε ψιλά καρέ 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα τα φύλλα από 2 μεγάλα μάτσα δυόσμο (ή 2 δισκάκια φύλλα δυόσμου βάρους 25 γρ.), ψιλοκομμένα 150-200 ml ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για το ταμπουλέ με θερινά λαχανικά 100 γρ. ψιλό πλιγούρι ζωμός λαχανικών 50 ml χυμό λεμονιού 150-200 ml ελαιόλαδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 μάτσα μαϊντανό 2 μάτσα δυόσμο αλάτι και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.