πριν από  1 ημέρα 17 ώρες

Iatropedia.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Απρόσμενα ευρήματα νέας μελέτης. Πώς μας επηρεάζει η ζέστη και μέχρι ποιες θερμοκρασίες. Το καλοκαίρι πλησιάζει προς το τέλος του, αλλά η κλιματική αλλαγή διατηρεί υψηλή για την εποχή την θερμοκρασία. Όσο περισσότερη ζέστη κάνει, όμως, τόσο περισσότερη ζάχαρη καταναλώνουμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως έδειξε, για κάθε αύξηση της θερμοκρασίας κατά 1 βαθμό πάνω από τους 12 βαθμούς Κελσίου, καταναλώνουμε 0,7 γραμμάρια ζάχαρη περισσότερα την ημέρα. Στην πλειονότητά της η ζάχαρη αυτή προέρχεται από σακχαρούχα ροφήματα (π.χ. αναψυκτικά, φρουτοποτά, νέκταρ κ.λπ.) και παγωμένα γλυκίσματα. Η αυξημένη πρόσληψη ζάχαρης συνεχίζεται έως τους 30o C και στη συνέχεια σταματάει. Αυτό πιθανώς οφείλεται στη σταδιακή μείωση της κατανάλωσης στερεών τροφίμων, λόγω της ζέστης που πλέον γίνεται έντονη. Τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση Nature Climate Change. Βασίζονται στην ανάλυση της κατανάλωσης τροφής στα αμερικανικά...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation