πριν από  17 ώρες 16 λεπτά

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


1888. Ο Γιώργος Δαρεμάς, με καταγωγή από τα Μέθανα, και η Μαρκοπουλιώτισσα Ελένη Μερκούρη ανοίγουν το πρώτο μπακάλικο στην καρδιά του Μαρκόπουλου. Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο εγγονός τους μετατρέπει το μαγαζί σε φούρνο. Ξεφουρνίζουν προζυμένια καρβέλια και τα πρώτα τραγανά μεσογείτικα μουστοκούλουρα, φτιαγμένα με μούστο και ελαιόλαδο από τα οικογενειακά κτήματα. Η νοστιμιά τους διαδίδεται κυριολεκτικά από στόμα σε στόμα και η φήμη τους εξαπλώνεται με καταπληκτική ταχύτητα. Σήμερα, 137 χρόνια αργότερα, ο Κώστας Δαρεμάς, τέταρτη γενιά, συνεχίζει με συγκινητική προσήλωση να παρασκευάζει τα διασημότερα μουστοκούλουρα της Αττικής με την αρχική συνταγή και με άριστες πρώτες ύλες: μούστο από τις παραδοσιακές ποικιλίες αμπέλου των Μεσογείων, τον Ροδίτη και το Σαββατιανό από τους οικογενειακούς αμπελώνες, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο από την Κρήτη και από τα 1.000 ελαιόδεντρα της οικογένειας, και αλεύρι από τους Μύλους Κρήτης. Φτιαγμένα στο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation