πριν από  1 ημέρα 20 ώρες

Kathimerini.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Λένα Αλαφούζου 08.10.2025 • 12:50 Κοινοποίηση 0 Σχόλια Η παγκόσμια κατανάλωση ψαριού βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Από περίπου 7 κιλά ανά άτομο το 1950 σχεδόν τριπλασιάστηκε, φτάνοντας σε περισσότερα από 21 κιλά σήμερα. Η βιομηχανία αποδίδει μεγάλο μέρος της αύξησης στην υδατοκαλλιέργεια, η οποία σήμερα παρέχει πάνω από τη μισή ποσότητα των ψαριών που καταναλώνονται παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, ο κλάδος παράγει περίπου 154.000 τόνους λαβράκι και τσιπούρα τον χρόνο, ενώ στηρίζει σχεδόν 4.000 άμεσες και 12.000 έμμεσες θέσεις εργασίας, αποτελώντας βασικό εργοδότη σε παράκτιες περιοχές και δυναμικό εξαγωγικό κλάδο. Στον πυρήνα αυτής της επιτυχίας, ωστόσο, υπάρχει μια αντίφαση. Τα σαρκοφάγα είδη, όπως το λαβράκι και η τσιπούρα, εξακολουθούν να εξαρτώνται από ζωοτροφές που παρασκευάζονται μερικώς από άγρια αλιεύματα. Η αποδοτικότητα μετριέται με δύο δείκτες: τον δείκτη μετατρεψιμότητας τροφής (FCR), που δείχνει πόσα κιλά τροφής...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation