Μελέτη / Ο απρόσμενος λόγος που οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη
Η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης αναψυκτικών, παγωτών και γλυκών, σύμφωνα με νέα μελέτη. Ads "Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των τροφίμων, οδηγώντας σε ελλείψεις, αυξήσεις τιμών και ακόμη επηρεάζοντας την αξία των θρεπτικών συστατικών", δήλωσε στο CNN η Παν Χε, συν-συγγραφέας της μελέτης και λέκτορας Περιβαλλοντικής Επιστήμης και Αειφορίας στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις επιλογές μας ως προς τις τροφές και τα ροφήματα που καταναλώνουμε, πρόσθεσε. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από αμερικανικά νοικοκυριά από το 2004 έως το 2019 και συνέκριναν τις καταναλωτικές επιλογές με περιφερειακά κλιματικά δεδομένα, όπως η θερμοκρασία και η υγρασία. Καθώς η θερμοκρασία αυξανόταν, οι άνθρωποι κατανάλωναν περισσότερη ζάχαρη- κυρίως ροφήματα, όπως αναψυκτικά και...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Νέα μελέτη δείχνει ότι η κλιματική αλλαγή δεν επηρεάζει μόνο την παραγωγή και τη διαθεσιμότητα τροφίμων, αλλά και τις ίδιες μας τις διατροφικές συνήθειες. Σύμφωνα με τα ευρήματα της επιστημονικής μελέτης που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Climate Change, όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι Αμερικανοί καταναλώνουν όλο και περισσότερα γλυκά και παγωμένα προϊόντα...
Η υπερθέρμανση του πλανήτη μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ζάχαρης στις ΗΠΑ με τη μορφή ζαχαρούχων ποτών, παγωτών και κατεψυγμένων επιδορπίων, σύμφωνα με νέα έρευνα που τονίζει Άκουσε το άρθρο loading audio 00.00/ Newsbomb9 Σεπτεμβρίου 2025 · 11:11 Στη ζέστη οι άνθρωποι τείνουν να καταναλώνουν περισσότερη ζάχαρη AP ΚΟΣΜΟΣ 4' ΣΧΟΛΙΑΣΕ URL COPIED Τα παγωτά, τα...
Τα παγωτά, τα κατεψυγμένα επιδόρπια και τα παγωμένα αναψυκτικά γίνονται πιο ελκυστικά με την αφόρητη ζέστη του καλοκαιριού. Καθώς η κλιματική αλλαγή οδηγεί σε υψηλότερες θερμοκρασίες, η κατανάλωσή τους αυξάνεται όλο και περισσότερο, με ανησυχητικές συνέπειες για την υγεία. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τη διαθεσιμότητα και την...
Η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο το περιβάλλον, αλλά και τη διατροφή μας: η ζέστη αυξάνει την κατανάλωση ζάχαρης, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πιο ευάλωτων ομάδων στις ΗΠΑ. Την ώρα που η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των τροφίμων - οδηγώντας σε ελλείψεις, αυξήσεις τιμών κι αλλαγές στη θρεπτική αξία αυτών που τρώμε -...
Η άνοδος της θερμοκρασίας λόγω της κλιματικής αλλαγής μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση ζάχαρης, κυρίως μέσα από αναψυκτικά, παγωτά και γλυκά επιδόρπια, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Climate Change. Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από αμερικανικά νοικοκυριά την περίοδο 2004-2019 και τα συνέκριναν με στοιχεία θερμοκρασίας και...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(52)
- Άμυνα(29)
- Αστυνομικά(19)
- Εκπαίδευση(226)
- Εργασία(60)
- Θρησκεία(17)
- Κοινωνία(475)
- Νομικά(10)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(734)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.