Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν ξαναζεσταίνουν κρύο ρύζι
Το ρύζι που περίσσεψε - κάτι που σχεδόν κάθε οικογένεια έχει στο ψυγείο. Φαίνεται αθώο, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς στη διατροφή, ο τρόπος που το αποθηκεύετε και το ξαναζεσταίνετε μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα ασφαλές γεύμα και έναν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία. Το ρύζι, αν μείνει πολλές ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, μπορεί να αναπτύξει σπόρους βακτηρίου Bacillus cereus. Το συγκεκριμένο βακτήριο δεν καταστρέφεται εύκολα με το μαγείρεμα, και όταν το ρύζι μείνει έξω, οι σπόροι βλαστάνουν και παράγουν τοξίνες. Αυτές οι τοξίνες είναι που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση (συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός, διάρροια). "Το ρύζι μπορεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση εφόσον χειρίζεται σωστά", εξηγούν οι ειδικοί. "Αν όμως δεν αποθηκευτεί σωστά, μπορεί να οδηγήσει σε πεπτικά προβλήματα, τροφική δηλητηρίαση και ακόμα και σε επικίνδυνες δηλητηριάσεις." Λοιπόν, πώς μπορείτε να αποτρέψετε κάτι τόσο απλό από το να μετατραπεί σε κρυφή απειλή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(39)
- Άμυνα(31)
- Αστυνομικά(28)
- Εκπαίδευση(242)
- Εργασία(89)
- Θρησκεία(17)
- Κοινωνία(541)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(828)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.