πριν από  4 ώρες 14 λεπτά

Flash.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι σπόροι τσία (chia) έχουν προσελκύσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια χάρη στα εντυπωσιακά διατροφικά τους οφέλη. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες, "καλά" λιπαρά και πρωτείνες. Παρ' όλα αυτά, η επιστημονική έρευνα γύρω από την καλλιέργειά τους δεν είναι τόσο εκτενής όσο για άλλα βασικά τρόφιμα, όπως το ρύζι, το σιτάρι ή το καλαμπόκι. Πρόσφατα, επιστήμονες εντόπισαν γονίδια στους σπόρους τσία που σχετίζονται με τη βελτίωση της διατροφικής αξίας τους και ιδιότητες που ενδέχεται να αξιοποιηθούν σε θεραπείες για παθήσεις όπως ο καρκίνος και η υπέρταση. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα του φυτού ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία, μειώνουν τη χοληστερίνη και έχουν αντικαρκινικές δράσεις. Επιπλέον, η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 και είναι ωφέλιμη για παθήσεις του πεπτικού συστήματος. Τέλος, οι πρωτείνες που περιέχονται...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Ελλάδα
    Palo presentation