Διαβήτης: Επικίνδυνοι συνδυασμοί πρόσθετων τροφίμων που αυξάνουν τον κίνδυνο νόσου
Νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine και βασίζεται σε δεδομένα της πολυετούς γαλλικής διατροφικής έρευνας NutriNet-Sante, συνδέει δύο βασικούς συνδυασμούς προσθέτων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές από κορυφαία γαλλικά ιδρύματα, όπως το Inserm, το INRAE, το Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, το Paris Cite University και το Cnam, στο πλαίσιο της ερευνητικής ομάδας CRESS-EREN, ανέλυσαν τα διατροφικά δεδομένα 100.000 ενηλίκων που συμμετείχαν στη μεγάλη γαλλική μελέτη. Οι συμμετέχοντες είχαν καταγράψει την κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων (μαζί με τις μάρκες τους) για 2 έως 15 ημέρες, ενώ η παρακολούθηση της υγείας τους διήρκεσε κατά μέσο όρο 7,7 χρόνια. Οι επιστήμονες εντόπισαν πέντε βασικούς συνδυασμούς προσθέτων που καταναλώνονται συχνά μαζί, είτε επειδή βρίσκονται στα ίδια προϊόντα είτε επειδή τα τρόφιμα καταναλώνονται ταυτόχρονα. Οι επικίνδυνοι συνδυασμοί προσθέτων - Τι να προσέξετε στα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(54)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(418)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.