πριν από  17 ώρες 42 λεπτά

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine και βασίζεται σε δεδομένα της πολυετούς γαλλικής διατροφικής έρευνας NutriNet-Sante, συνδέει δύο βασικούς συνδυασμούς προσθέτων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές από κορυφαία γαλλικά ιδρύματα, όπως το Inserm, το INRAE, το Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, το Paris Cite University και το Cnam, στο πλαίσιο της ερευνητικής ομάδας CRESS-EREN, ανέλυσαν τα διατροφικά δεδομένα 100.000 ενηλίκων που συμμετείχαν στη μεγάλη γαλλική μελέτη. Οι συμμετέχοντες είχαν καταγράψει την κατανάλωση τροφίμων και ροφημάτων (μαζί με τις μάρκες τους) για 2 έως 15 ημέρες, ενώ η παρακολούθηση της υγείας τους διήρκεσε κατά μέσο όρο 7,7 χρόνια. Οι επιστήμονες εντόπισαν πέντε βασικούς συνδυασμούς προσθέτων που καταναλώνονται συχνά μαζί, είτε επειδή βρίσκονται στα ίδια προϊόντα είτε επειδή τα τρόφιμα καταναλώνονται ταυτόχρονα. Οι επικίνδυνοι συνδυασμοί προσθέτων - Τι να προσέξετε στα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
      Palo presentation