πριν από  2 ημέρες 5 ώρες

Ygeiamou.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Tα τρόφιμα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση σε σχεδόν κάθε ράφι του σούπερ μάρκετ αυξάνουν τον κίνδυνο πολυπόδων πριν τα 50, σύμφωνα με νεότερη μελέτη ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ18/11/2025 13:42:45 Photo: Shutterstock Όσο ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού χτυπούν όλο και νεαρότερες ηλικίες, τόσο και οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες. Μια νεότερη και πρωτοποριακή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Oncology, υποδεικνύει ότι ο ένοχος μπορεί να είναι διατροφικός, εμπλουτίζοντας περισσότερο τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης αδενωμάτων του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία - όγκων ή πολύποδων στο παχύ έντερο και το ορθό - που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. "Η μελέτη μας δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι οριστικό", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας, δρ. Andrew Chan...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation