Έντερο: Τα πασίγνωστα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο προκαρκινικών αλλοιώσεων στους κάτω των 50
Tα τρόφιμα που βρίσκονται σε περίοπτη θέση σε σχεδόν κάθε ράφι του σούπερ μάρκετ αυξάνουν τον κίνδυνο πολυπόδων πριν τα 50, σύμφωνα με νεότερη μελέτη ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ18/11/2025 13:42:45 Photo: Shutterstock Όσο ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του ορθού χτυπούν όλο και νεαρότερες ηλικίες, τόσο και οι επιστήμονες προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες. Μια νεότερη και πρωτοποριακή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο JAMA Oncology, υποδεικνύει ότι ο ένοχος μπορεί να είναι διατροφικός, εμπλουτίζοντας περισσότερο τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης αδενωμάτων του παχέος εντέρου σε νεαρή ηλικία - όγκων ή πολύποδων στο παχύ έντερο και το ορθό - που μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. "Η μελέτη μας δεν αποδεικνύει σχέση αιτίου-αποτελέσματος, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι οριστικό", δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας, δρ. Andrew Chan...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(16)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(147)
- Υγεία(368)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.