Μαγνήσιο: Η ασπίδα για τον εγκέφαλο κατά της άνοιας - Τι αποκάλυψε νέα έρευνα
Μια μικρή αλλαγή στις καθημερινές μας διατροφικές συνήθειες, όπως η προσθήκη μιας μπανάνας, λίγο παραπάνω σπανάκι ή μια χούφτα ξηρών καρπών, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της εγκεφαλικής μας υγείας. Το κοινό συστατικό αυτών των τροφών είναι το μαγνήσιο - ένα πολύτιμο μέταλλο με σημαντική προστατευτική δράση απέναντι στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας (ANU), η αυξημένη πρόσληψη μαγνησίου συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, καθώς και με πιο αργό ρυθμό γήρανσης του εγκεφάλου. Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο European Journal of Nutrition, προέκυψαν από την ανάλυση στοιχείων πάνω από 6.000 υγιών ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας 40 έως 73 ετών. Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως όσοι λάμβαναν καθημερινά πάνω από 550 mg μαγνησίου είχαν βιολογικά "νεότερο" εγκέφαλο κατά περίπου έναν χρόνο στην ηλικία των 55 ετών, σε σύγκριση με όσους...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Εάν αυξήσουμε τη διατροφική πρόσληψη ενός πολύτιμου μετάλλου, που ρυθμίζει μεταξύ άλλων τη λειτουργία των μυών και των νεύρων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση, προστατεύουμε εξίσου την υγεία του εγκεφάλου ΜΑΡΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ13/07/2025 15:21:36 Photo: Shutterstock Μια παραπάνω μπανάνα την ημέρα ή μια επιπλέον κούπα σπανάκι στη σαλάτα ή μια χούφτα...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(30)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(127)
- Υγεία(284)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.