Οι 5 χειρότερες τροφές για την μνήμη - Πώς βλάπτουν τον εγκέφαλο
Αυτά που τρώμε επηρεάζουν άμεσα τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου. Ενώ οι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές, όπως τα μούρα, τα φυλλώδη λαχανικά και τα λιπαρά ψάρια, είναι γνωστό ότι ενισχύουν την μνήμη και προστατεύουν από την ηλικιακή φθορά, ορισμένες τροφές κάνουν το αντίθετο: προάγουν τη φλεγμονή, περιορίζουν τη ροή του αίματος και παρεμβαίνουν στον τρόπο επικοινωνίας των εγκεφαλικών κυττάρων. Αυτό το άρθρο επισημαίνει τις χειρότερες τροφές για την μνήμη, εξηγεί την επιστήμη πίσω από τις επιδράσεις τους και προσφέρει πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης υγείας του εγκεφάλου.1. Επεξεργασμένα κρέατα και τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε νάτριο Τα επεξεργασμένα κρέατα -μπέικον, χοτ ντογκ, λουκάνικα, αλλαντικά- μπορεί να ικανοποιούν τις λιγούρες, αλλά λειτουργούν κατά της υγείας του εγκεφάλου. Είναι γεμάτα με νάτριο (αλάτι) και συντηρητικά όπως τα νιτρικά. Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(24)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(150)
- Υγεία(388)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.