Τι θα πάθετε αν τρώτε τηγανητές πατάτες τρεις φορές την εβδομάδα
Αγαπάτε τις πατάτες; Υπάρχουν καλά νέα και κακά νέα. Λίγα πιάτα είναι τόσο αγαπημένα όσο οι τηγανητές πατάτες. Κι όμως η συχνή κατανάλωσή τους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 - κάτι που μάλιστα δεν ισχύει για τις βραστές πατάτες, τις ψητές ή τον... πουρέ. Πιο συγκεκριμένα - σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal - αν καταναλώνετε τηγανητές πατάτες τρεις φορές την εβδομάδα αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε διαβήτη κατά 20%, ενώ με πέντε φορές την εβδομάδα ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 27%, Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πατάτες είναι η τρίτη πιο συχνά καταναλωμένη καλλιέργεια τροφίμων - μετά το ρύζι και το σιτάρι. Εννέα στους δέκα από τα περίπου 5,8 εκατομμύρια άτομα με διαβήτη στο Ηνωμένο Βασίλειο πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, που σχετίζεται στενά με τον τρόπο ζωής, κυρίως με τη διατροφή. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν ότι οι πατάτες καθεαυτές δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία, αλλά το τηγάνισμά...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Οι τηγανητές πατάτες είναι σταθερή επιλογή και δη στις διακοπές. Νέα μελέτη αποκαλύπτει τι κάνουν 3 μερίδες την εβδομάδα στον οργανισμό μας. ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ 08 Αυγούστου 2025 10:54 share this on facebook share this on twitter share this on linkedin share this on messenger share this on messenger Οι τηγανητές πατάτες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραπέζια μας και δη...
Οι τηγανιτές πατάτες είναι σταθερή επιλογή και δη στις διακοπές. Νέα μελέτη αποκαλύπτει τι κάνουν 3 μερίδες την εβδομάδα στον οργανισμό μας. ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΥΛΗ 08 Αυγούστου 2025 10:54 share this on facebook share this on twitter share this on linkedin share this on messenger share this on messenger Οι τηγανιτές πατάτες έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα τραπέζια μας και δη...
Οι πατάτες μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής τους, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μεγάλη ανάλυση που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος παρουσιάζει διακυμάνσεις όταν τρώγονται βραστές, ψητές, σε μορφή πουρέ ή τηγανητές. Επιπλέον, όταν μειωθεί η κατανάλωσή τους ο κίνδυνος μειώνεται...
Οι τηγανητές πατάτες, αλλά όχι οι πουρές, οι ψητές ή οι βραστές πατάτες, συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2, σε μια μελέτη της οποίας οι συγγραφείς λένε ότι η προετοιμασία του φαγητού, καθώς και τα είδη των τροφών που καταναλώνονται, συμβάλλουν στη μείωση των κινδύνων για την υγεία. Ερευνητές στη Σχολή Δημόσιας Υγείας TH Chan του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ διαπίστωσαν...
Newsroom | email: [email protected] Επιστήμονες από τις ΗΠΑ, αναφέρουν πώς οι πατάτες μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής τους. Σε μεγάλη ανάλυση που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος παρουσιάζει διακυμάνσεις όταν τρώγονται βραστές, ψητές, σε μορφή πουρέ ή τηγανητές. Επιπλέον, όταν μειωθεί η...
Οι διαφορές ανάμεσα στις βραστές, τις ψητές, τις τηγανητές και τον πουρέ, σύμφωνα με νέα, μεγάλη ανάλυση. Οι πατάτες μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο αναπτύξεως διαβήτη, αλλά εξαρτάται από τον τρόπο παρασκευής τους, αναφέρουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ. Σε μεγάλη ανάλυση που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν πως ο κίνδυνος παρουσιάζει διακυμάνσεις όταν τρώγονται...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(15)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(76)
- Υγεία(336)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.