Ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά: 'Eνας ασφαλής σύμμαχος στον έλεγχο βάρους
Dr. Πωλ Φαρατζιάν Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Τα ολιγοθερμιδικά γλυκαντικά αποτελούν ένα θέμα που απασχολεί συχνά τους καταναλωτές τα τελευταία χρόνια. Η ευρεία χρήση τους σε τρόφιμα και ροφήματα έχει δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια και τον ρόλο τους στη διατροφή. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελούν αντικείμενο συνεχούς επιστημονικής έρευνας, προκειμένου να δοθούν σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις.Ποια δεδομένα έχουμε για την ασφάλειά τους; Η ασφάλεια των γλυκαντικών έχει αξιολογηθεί εκτενώς από διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Ουσίες όπως η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η στέβια έχουν εγκριθεί για κατανάλωση και θεωρούνται ασφαλείς- ακόμη και σε μακροχρόνια βάση -εντός των καθορισμένων ορίων ημερήσιας πρόσληψης (ADI).Για παράδειγμα, το ADI για την ασπαρτάμη είναι 40 mg/κιλό σωματικού βάρους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ένας ενήλικας 70 κιλών για να υπερβεί αυτήν την ποσότητα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(68)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(124)
- Υγεία(381)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.