Παγκόσμια απειλή για την υγεία τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
Δράση τώρα για τη μείωση των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) στις δίαιτες παγκοσμίως λόγω της απειλής που ενέχουν για την υγεία, αναφέρουν διεθνείς εμπειρογνώμονες σε μια παγκόσμια ανασκόπηση έρευνας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο τρόπος που τρώμε αλλάζει - με μια μετάβαση από φρέσκες, ολόκληρες τροφές σε φθηνά, άκρως επεξεργασμένα γεύματα - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης. Γράφοντας στο The Lancet , οι ερευνητές λένε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να "εντείνουν τις προσπάθειές τους" και να εισαγάγουν προειδοποιήσεις και υψηλότερους φόρους στα προϊόντα UPF, για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της πρόσβασης σε πιο θρεπτικά τρόφιμα, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η ανασκόπηση δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα UPF προκαλούν άμεσα βλάβες στην υγεία και ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες και δοκιμές για να αποδειχθεί...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(16)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(147)
- Υγεία(368)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.