πριν από  5 ώρες 4 λεπτά

Topontiki.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Δράση τώρα για τη μείωση των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (UPF) στις δίαιτες παγκοσμίως λόγω της απειλής που ενέχουν για την υγεία, αναφέρουν διεθνείς εμπειρογνώμονες σε μια παγκόσμια ανασκόπηση έρευνας. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο τρόπος που τρώμε αλλάζει - με μια μετάβαση από φρέσκες, ολόκληρες τροφές σε φθηνά, άκρως επεξεργασμένα γεύματα - γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης μιας σειράς χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένης της παχυσαρκίας και της κατάθλιψης. Γράφοντας στο The Lancet , οι ερευνητές λένε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να "εντείνουν τις προσπάθειές τους" και να εισαγάγουν προειδοποιήσεις και υψηλότερους φόρους στα προϊόντα UPF, για να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση της πρόσβασης σε πιο θρεπτικά τρόφιμα, σύμφωνα με το BBC. Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτή η ανασκόπηση δεν μπορεί να αποδείξει ότι τα UPF προκαλούν άμεσα βλάβες στην υγεία και ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες και δοκιμές για να αποδειχθεί...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation