Πασίγνωστο συστατικό σε δημοφιλή ροφήματα θεωρείται "ένοχο" για καρκινογένεση - Οι ερευνητές προειδοποιούν
Νέα έρευνα συνδέει ένα δημοφιλές συστατικό, που προσδίδει ενέργεια, με την επιθετική ανάπτυξη αιματολογικού καρκίνου ΒΙΚΥ ΒΕΝΙΟΥ21/05/2025 07:44:32 Photo: Shutterstock Αποτελεί για πολλούς λύση ενέργειας σε μια γεμάτη και απαιτητική καθημερινότητα. Οι ειδικοί προειδοποιούν, όμως, τώρα ότι η ταυρίνη δεν πρέπει να καταναλώνεται σε υπερβολικό βαθμό, καθώς νεότερα ερευνητικά στοιχεία τη συνδέουν με όλο και πιο σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία. Μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ ανακάλυψε ότι η ταυρίνη -ένα φυσικό αμινοξύ- μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρό "καύσιμο" για τα λευχαιμικά κύτταρα, δηλαδή τα καρκινικά κύτταρα του μυελού των οστών. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στο Nature, υποδηλώνουν ότι τα αυξημένα επίπεδα ταυρίνης μπορούν να επιταχύνουν την ανάπτυξη ορισμένων αιματολογικών καρκίνων, κάνοντας για παράδειγμα τη λευχαιμία πιο επιθετική και πιο δύσκολη στην αντιμετώπιση. Η ταυρίνη απαντάται φυσικά στο ανθρώπινο σώμα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(40)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(127)
- Υγεία(312)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.