Πίνεις smoothie με μπανάνα για υγεία; - Ίσως κάνεις το αντίθετο, λένε οι επιστήμονες
Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μπανάνας θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα οφέλη για την υγεία που ελπίζετε να κερδίσετε. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Food and Function, οι επιστήμονες εξέτασαν πώς ένα φυσικό ένζυμο, η πολυφαινολική οξειδάση, επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά φλαβανόλες. Αυτό το ένζυμο, υπεύθυνο για το καφέ χρώμα που εμφανίζεται όταν τα φρούτα κόβονται ή μελανιάζουν, βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά, αλλά είναι ιδιαίτερα άφθονο στις μπανάνες. Οι μπανάνες μειώνουν την πρόσληψη φλαβανόλης κατά 84% Η μελέτη, με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Ντέιβις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, διαπίστωσε ότι η προσθήκη μιας μπανάνας σε ένα smoothie με μούρα μείωσε την απορρόφηση των φλαβανόλων κατά ένα εντυπωσιακό 84%. Για λόγους σύγκρισης, οι συμμετέχοντες που έλαβαν μια κάψουλα με φλαβανόλες απορρόφησαν σημαντικά περισσότερες από αυτές τις ευεργετικές...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Νέα έρευνα δείχνει ότι η προσθήκη μπανάνας θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τα οφέλη για την υγεία που ελπίζετε να κερδίσετε Σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Food and Function, οι επιστήμονες εξέτασαν πώς ένα φυσικό ένζυμο, η πολυφαινολική οξειδάση, επηρεάζει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά φλαβανόλες. Αυτό το ένζυμο, υπεύθυνο για το καφέ χρώμα που...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(80)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(145)
- Υγεία(417)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.