Το ψάρι που θωρακίζει την καρδιά και τον εγκέφαλο
Newsroom | email: [email protected] Αυτά τα μικρά λιπαρά ψάρια κρύβουν μεγάλο διατροφικό "θησαυρό", γεμάτο ωμέγα-3, βιταμίνη D και άλλα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Δείτε πώς η συστηματική τους κατανάλωση μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία σας: Μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη Οι σαρδέλες είναι από τις πλουσιότερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μόνο ένα κουτί σαρδέλες (περίπου 100 γραμμάρια) παρέχει 1,6 έως 1,8 γραμμάρια ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Μελέτη διαπίστωσε ότι η αυξημένη πρόσληψη εικοσαπεντανοϊκού οξέος (EPA) και δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA) -τα δύο πιο άφθονα λιπαρά οξέα στις σαρδέλες- συσχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως καρδιακές προσβολές και συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες. Τα ωμέγα-3 ωφελούν την υγεία της καρδιάς με τους παρακάτω τρόπους:Μειώνουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίωνΜειώνουν τη φλεγμονήΒελτιώνουν την ενδοθηλιακή λειτουργίαΜειώνουν τον...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Είτε σάς αρέσουν είτε όχι, οι σαρδέλες μπορούν να ωφελήσουν την καρδιαγγειακή σας υγεία. Αυτά τα μικρά, λιπαρά ψάρια, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και άλλα θρεπτικά συστατικά. Δείτε πώς ωφελεί την υγεία σας η τακτική κατανάλωσή τους:Μειώνουν τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη Οι σαρδέλες είναι από τις πλουσιότερες πηγές...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(57)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(157)
- Υγεία(409)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.