Τα δηµητριακά κατά την αρχαιότητα
Τα δηµητριακά ήταν γνωστά από την αρχαιότητα και την σπουδαιότητα τους την γνώριζαν οι αρχαίοι πρόγονοι µας πολύ καλά. Έτσι λοιπόν τα καλλιεργούσαν και αποµένει να γνωρίζουµε τα σπουδαιότερα από αυτά, όπως παρακάτω: -σίτος Από σπηλαιολογικές έρευνες προέκυψε ότι η καλλιέργεια του σιταριού, ξεκίνησε από τα προϊστορικά χρόνια και στον Ελλαδικό χώρο ανάγεται στην Νεολιθική εποχή. Ο καλλιεργούµενος τύπος του σιταριού κυρίως ήταν ο µονόκοκκος και ο δίκοκκος, σε µικρότερες δε ποσότητες ο µαλακός και ο σκληρός τύπος Οι παραγόµενες ποσότητες σιταριού στην αρχαία Ελλάδα, δεν ήταν σε τέτοιες ποσότητες που να µπορέσουν να καλύψουν την κατανάλωση, µε αποτέλεσµα να προβαίνουν σε εισαγωγές. Αυτό οδήγησε το σιτάρι να αντιµετωπίζεται ως είδος πολυτελείας και προσιτό µόνο στους εύπορους. Οι καλύτεροι και ακριβότεροι άρτοι παρασκευάζονταν αποκλειστικά από αλεύρι σιταριού. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κυρίως για θρησκευτικούς λόγους δινόταν ως τροφή...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(38)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(134)
- Υγεία(404)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.