Τo κοινό γλυκαντικό που βλάπτει την υγεία του εγκεφάλου και των αιμοφόρων αγγείων
Τα γλυκαντικά είναι ουσίες με έντονα γλυκιά γεύση και ελάχιστες έως καθόλου θερμίδες. 11 SHARES Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα ζάχαρης. Τα πιο γνωστά γλυκαντικά είναι η ασπαρτάμη, οι πολυόλες (ερυθριτόλη, σουκραλόζη κ.α.), η στέβια, η σακχαρίνη κ.α. Η ερυθριτόλη είναι μια πολυόλη (αλκοόλη ζάχαρης) που χρησιμοποιείται ευρέως σε σνακ, όπως μπάρες που καταναλώνονται σε δίαιτες κέτο, σε ενεργειακά ποτά και σε τσίχλες χωρίς ζάχαρη. Έχει εγκριθεί ως πρόσθετο τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2001 και διατίθεται στην αγορά ως υγιεινή εναλλακτική λύση της ζάχαρης για άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος ή να ελέγξουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Παρά τη δημοτικότητά της, εντείνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ασφάλειά της και τις πιθανές επιπτώσεις της παρενέργειές της στην ανθρώπινη υγεία. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν σύνδεση μεταξύ των υψηλότερων επιπέδων ερυθριτόλης στο αίμα και του αυξημένου κινδύνου...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(25)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(74)
- Υγεία(244)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.