Το τυρί που βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και τρεις τρόποι κατανάλωσής του
Το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα ανήκουν στα τρόφιμα που αυξάνουν περισσότερο τη χοληστερίνη. Ο βαθμός της αύξησης εξαρτάται από το είδος του τυριού. Όλα τα τυριά περιέχουν χοληστερόλη, αλλά τα μαλακά τυριά (που περιέχουν περισσότερο νερό) έχουν λιγότερη χοληστερόλη. Τα τυριά έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία έχουν μεγαλύτερη επίδραση στα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα από ό,τι η διατροφική χοληστερόλη. Το τυρί ρικότα (Ricotta) είναι ένα πολύ θρεπτικό και ευέλικτο στην κατανάλωσή του γαλακτοκομικό. Χάρη στην ελαφριά του σύνθεση και τα ωφέλιμα συστατικά του, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατροφή εκείνων που θέλουν να μειώσουν την υψηλή χοληστερίνη. Η ρικότα είναι ιταλικό τυρί που παρασκευάζεται από τυρόγαλο το οποίο προκύπτει από την παραγωγή τυριών από αγελαδινό, βουβαλίσιο, πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Όπως συμβαίνει και με άλλα τυριά από τυρόγαλα, παρασκευάζεται από τη συσσωμάτωση των...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(78)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(441)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.