Γιατί η μαργαρίνη είναι χειρότερη από το βούτυρο;
Χειρότερη από το βούτυρο η μαργαρίνη; Τι έδειξε νέα έρευνα Σημαντικούς κινδύνους για την υγεία ενδέχεται να ενέχει η αυξημένη κατανάλωση μαργαρίνης, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Clinical Nutrition. Οι ερευνητές κατέγραψαν αύξηση 41% στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και 29% στον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε άτομα που καταναλώνουν τακτικά μεγαλύτερες ποσότητες μαργαρίνης. Η μελέτη εξέτασε τη διατροφική επίδραση τριών βασικών τύπων λιπών που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή διατροφή - βούτυρο, μαργαρίνη και μη υδρογονωμένα έλαια όπως το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Στόχος των ερευνητών ήταν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα σε αυτούς τους τύπους λιπών και την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και τα καρδιολογικά προβλήματα.Μαργαρίνη και αυξημένος κίνδυνος μεταβολικών νοσημάτων Τα δεδομένα έδειξαν ότι η κατανάλωση μαργαρίνης σε ποσότητες άνω των 7 γραμμαρίων...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Newsroom | email: [email protected] Μια νέα έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μαργαρίνη είναι χειρότερη από το βούτυρο καθώς μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 41%, καθώς και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα τρανς λιπαρά, που συχνά βρίσκονται σε παλαιότερες μορφές μαργαρίνης, πρέπει να...
Νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η μαργαρίνη μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 κατά 41%, καθώς και τον κίνδυνο καρδιοπάθειας κατά 29%. Σε γενικές γραμμές, οι ειδικοί συμφωνούν ότι τα τρανς λιπαρά, που συχνά βρίσκονται σε παλαιότερες μορφές μαργαρίνης, πρέπει να αποφεύγονται λόγω της σύνδεσής τους με τις καρδιακές παθήσεις. Τα κορεσμένα λιπαρά, που συνήθως...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(53)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(140)
- Υγεία(351)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.