Νέο τυρί με αιθέρια έλαια έφτιαξαν ερευνητές του ΑΠΘ, πού διαφέρει από τα παραδοσιακά
Ένα νέο τυρί υψηλής διατροφικής αξίας, με ενισχυμένες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ανέπτυξαν ερευνητές του ΑΠΘ. Ένα νέο τυρί με υψηλή διατροφική αξία, εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια αρωματικών φυτών και υποπροϊόντα της γαλακτοβιομηχανίας - κυρίως τυρόγαλα - αναπτύχθηκε στο πλαίσιο ερευνητικού έργου με τη συμμετοχή του ΑΠΘ. Στόχος είναι η ενίσχυση των αντιοξειδωτικών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων των τυροκομικών προϊόντων, με ταυτόχρονη βελτίωση της διάρκειας ζωής και της γεύσης τους. Το έργο WHEYROMATIC ("Ενσωμάτωση αιθερίων ελαίων αρωματικών φυτών σε τυριά τυρογάλακτος") ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023 και ολοκληρώνεται τον Μάιο του 2025. Χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το ελληνικό κράτος. Συμμετέχουν το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ, το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, ο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Στην τελική ευθεία μπαίνει το ερευνητικό έργο WHEYROMATIC, το οποίο ολοκληρώνεται με μια ενημερωτική ημερίδα, την Τετάρτη 14 Μαίου 2025 και ώρα 16:30, στο Αμφιθέατρο του Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα, οι δράσεις και οι καινοτομίες που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, με τη συμμετοχή όλων...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Τοπικά
- Aιγαίο(26)
- Αθήνα(0)
- Ήπειρος(32)
- Θεσσαλία(177)
- Θεσσαλονίκη(19)
- Θράκη(0)
- Ιόνιο(0)
- Κρήτη(96)
- Μακεδoνία(37)
- Πελοπόννησος(61)
- Στερεά Ελλάδα(27)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.